- Home
- Tuinplanten
- Haagplanten
- Groenblijvende hagen
- Olijfwilghaag
Olijfwilghaag Elaeagnus ebbingei
- vanaf 100 euro gratis bezorgd
- hagen direct vanaf de kwekerij
- bestel nu, betaal later
- kies je eigen bezorgdag
Bij aankoop van meerdere stuks wordt de stukprijs verlaagd volgens onderstaande tabel.
- 1 19,99 / stuk -
- 5 18,99 / stuk 1,00 korting
- 10 17,99 / stuk 2,00 korting
- 25 14,99 / stuk 5,00 korting
- Goed bestand tegen zout en zeewind
- Eetbare bessen
- Milieuvriendelijke afscheiding voor je tuin
- Bij strenge vorst bladverliezend
Populaire haag voor kustgebieden
De elaeagnus ebbingei, in Nederland beter bekend als de olijfwilg, is vooral in kustgebieden een populaire haagplant. Dat komt omdat de olijfwilg goed tegen zout en wind kan. De elaeagnus ebbingei is daarnaast winterhard en wintergroen. Bij een strenge winter kan de haag wel zijn blad verliezen. De maximale hoogte van de olijfwilghaag is 2 meter.
Witte bloemetjes en eetbare bessen
De naam doet het misschien vermoeden, maar een olijfwilg heeft niks met een olijfboom te maken. Het is niet eens familie van elkaar. Het blad van deze plant is donkergroen met grijstinten aan de onderkant. Dit geeft de olijfwilg een hoge sierwaarde. In de herfst groeien er witte bloemetjes tussen de bladeren. Na de winter komen er rode besjes aan de plant. De besjes zijn populair bij vogels, maar ook jij kunt ze eten. Ze zijn niet giftig en je kunt ze gebruiken om jam van te maken.
Olijfwilg als haag aanplanten
Bij het planten van een olijfwilg haag is het allereerst belangrijk om de juiste standplaats te kiezen. De olijfwilg haag geeft de voorkeur aan een plek met goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Graaf vervolgens een sleuf om de olijfwilghaag planten in te plaatsen. Zorg ervoor dat de sleuf diep genoeg is zodat de planten goed kunnen wortelen. Maak bij het aanplanten gebruik van Mediterrane Potgrond om je planten een goede start te geven. Na het planten is regelmatig water geven cruciaal. Vooral in de beginfase is bewateren noodzakelijk zodat de wortels zich goed ontwikkelen. Eenmaal gevestigd geeft deze haag niet alleen veel privacy, maar is bovendien een onderhoudsvriendelijke toevoeging aan je tuin.
Verzorging van de olijfwilghaag
De olijfwilg groeit het best op arme grond. Op rijkere gronden krijgt de plant meer blad en minder bessen. Wil je bessen aan de plant, dan hoef je de haag ook niet te bemesten. Wil je liever geen bessen, gebruik dan Pokon Mediterrane Planten Mest. Snoei de haag twee keer per jaar. De olijfwilg kan dit goed aan en het zorgt ervoor dat de plant sneller vertakt en eerder dichtgroeit.
Olijfwilg haag online kopen
Met slechts een paar klikken kies je bij ons de gewenste olijfwilg haag, selecteer je het juiste aantal planten en plaats je een bestellen. Dat allemaal vanuit je luie tuinstoel. Geen gedoe met het sjouwen van zware planten of het zoeken naar de perfecte exemplaren in een fysieke winkel. Wij leveren hoogwaardige planten en deskundige service. Je groene aanwinst wordt snel en zorgvuldig bij je thuis afgeleverd. Hierna kan jij meteen beginnen met het creëren van een prachtige, groene omgeving!
Specificaties
- Geschikt voor
- Borderbeplanting, Buiten, Erfafscheiding, Borderafscheiding
- Hoogte
- 20 - 40 cm, 40 - 60 cm, 60 - 80 cm, 80 - 100 cm, 100 - 125 cm
- Bladkleur
- Groen
- Blad winter
- Bladhoudend
- Winterhard
- Ja
- Bloeiperiode
- Zomerbloeier, Najaarsbloeier
- Onderhoud
- Eenvoudig
- Wintergroen
- Ja
- Standplaats
- Halfschaduw, Zon
- Maximalehoogte
- 200 cm
- Eetbaar
- Ja
- Bloemkleur
- Wit
- Bloemen
- Ja
- Snoeimaand
- Juni, September
- Waterbehoefte
- Gemiddeld
- Vruchtdragend
- Ja
- Geschiktomteleiden
- Nee
- Groeisnelheid
- Gemiddeld
- Geurend
- Nee
- Stekels
- Nee
Vraag & antwoord
- Is de olijfwilghaag geschikt voor kustgebieden?
- Vincent
De olijfwilghaag kan goed tegen zout en wind en is daarom geschikt voor kustgebieden.
- Welke kleur blad heeft de olijfwilghaag?
- Sophie
Het blad van deze plant is donkergroen met grijstinten aan de onderkant. Dit geeft de olijfwilg een hoge sierwaarde.
In de herfst groeien er witte bloemetjes tussen de bladeren. Na de winter komen er rode besjes aan de plant. - In welke soort grond kan ik de olijfwilghaag het beste aanplanten?
- Arnout
Wij adviseren de olijfwilghaag aan te planten met Pokon aanplantgrond voor bomen en hagen. De haag groeit hierdoor sneller dicht. Wil je bessen aan de plant? Dan hoef je de olijfwilghaag niet te bemesten. Wil je geen bessen, gebruik dan Pokon beuken en hagen voeding.
- Wanneer moet ik de olijfwilghaag snoeien?
- Jordan
Snoei de haag twee keer per jaar. De olijfwilg kan dit goed aan en het zorgt ervoor dat de plant sneller vertakt en eerder dichtgroeit. De eerste keer snoei je vóór 21 juni, de tweede keer vóór eind september.
- Wat is de juiste standplaats voor de olijfwilghaag?
- Wouter
De olijfwilghaag kan het beste op een plaats staan in de halfschaduw of volle zon.