Swipe

Apenbladplant

Monstera 'Monkey Leaf'
  • vanaf 75 euro gratis bezorgd
  • bestel nu, betaal later
  • planten direct vanaf de kwekerij
  • snel in huis, of levering op afspraak
Planthoogte
- +
12,99
op voorraad
Totaal: 12,99
Vandaag besteld, dinsdag in huis
Plant in pot Bovenstaande prijzen zijn exclusief sierpot. Niet getreurd, erbij bestellen kan hier.
Meer kopen is besparen

Bij aankoop van meerdere stuks wordt de stukprijs verlaagd volgens onderstaande tabel.

  • 1 12,99 / stuk
  • 2 11,99 / stuk
Plus- en minpunten
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Bijzondere bladvorm
  • Luchtzuiverend
  • Staat liever niet op een plek in de volle zon
Wat een blikvanger is dit! Met zijn gaten in het blad en ontzettende makkelijke verzorging een echte must-have! De plant komt van origine uit Midden- en Zuid Amerika. Daar groeit hij langs de reusachtige bomen omhoog en kan hij bladeren krijgen tot wel een meter lang. De bijnaam van deze plant is ook wel ‘gatenplant’. Dat spreekt voor zich, want dit blad zit vol met gaten in verschillende maten en vormen. De plant blijft mooi groen als hij op een lichte plek staat, maar niet in de volle zon. Mocht hij toch een gele gloed gaan krijgen, dan is dat snel opgelost door hem wat verder van het raam af te zetten. Hij zal dan snel weer donker groen worden.

Overigens heeft de Monstera Monkey Leaf er geen probleem mee om in de volle zon te staan. Hij heeft dan wat extra water nodig, en wordt lichter van kleur, maar hij zal onverminderd doorgroeien. De Monkey Leaf heeft graag een licht vochtige grond. De plant verbruikt niet heel veel water, dus zolang de grond niet uitdroogt is het voldoende om hem regelmatig een scheutje water te geven. Als de ranken te lang worden, dan kun je deze afknippen waar je wilt. Dat is geen probleem en de plant zal gewoon weer verder groeien.

Lees meer »

Specificaties

Geschikt voor
Binnen, In plantenbakken
Hoogte
20 - 30 cm
Bladkleur
Groen
Onderhoud
Eenvoudig
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Bloemen
Nee
Waterbehoefte
Gemiddeld
Groeisnelheid
Gemiddeld
Meer specificaties »

Vraag & antwoord

Welke maat pot moet ik hebben bij deze plant?

Wij raden aan een pot te gebruiken met een diameter vanaf 14 cm.

Hoeveel water heeft de apenbladplant nodig?

De apenbladplant houdt van een lichtvochtige grond. Je kunt de plant het beste een keer per week water geven om er zo voor te zorgen dat de grond niet kan uitdrogen.
Om goed te kunnen inschatten hoeveel water jouw apenbladplant nodig heeft, kun je in het begin af en toe je vinger in de grond steken om na te gaan hoe vochtig de grond is. Hierop kun je de hoeveelheid water aanpassen.

Wat is de beste standplaats voor de apenbladplant?

De apenbladplant staat liever niet in direct zonlicht, hierdoor kunnen de bladeren namelijk verbranden. De plant doet het goed op een plaats in de halfschaduw of schaduw.

Mijn apenbladplant heeft nog geen gaten in de bladeren. Hoe komt dit?

Jong blad van de apenbladplant heeft nog niet altijd gaten. Dit kan dus later nog komen. Andere oorzaken kunnen liggen bij een onjuiste verzorging. Zo kan de oorzaak liggen bij de standplaats, hoeveelheid water en ook de hoeveelheid voeding.

Vraag over dit product? Je kan hem hier stellen »
Handig voor erbij
Alternatieven

Klantervaringen

Door: Astrid
Na een medewerker gesproken te hebben over diverse typen kamerplanten heb ik uiteindelijk gekozen voor de Monstera Monkey Leaf voor het opfleuren van mijn vensterbank. Bestellen werkte goed, vooral het aangeven wanneer je het in huis wilt hebben. Ik ben blij met mijn bestelling en de geleverde planten. Groeten, Astrid.
Niet gevonden wat je zoekt?
Of gewoon een vraag?

Vraag het Wouter of zijn collega's!

Strelitiza Nicolai met Wouter