Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

Capi plantenbakken

11 maart 2021
Leestijd: 8 minuten

Capi Europe, gevestigd in Tilburg, is een bedrijf met eigentijdse collecties lichtgewicht potterie en tuinaccessoires. De collecties zijn zeer innovatief, waarbij kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Capi Europe behoort tot de leidende marktspelers in haar segment. Ze maken een sterke internationale groei door en leveren inmiddels aan meer dan 60 landen. De filosofie is dat kwaliteit en merkbeleving in het huidige tijdsbeeld essentieel zijn.

Capi Tutch

De Tutch serie van Capi is helemaal nieuw en mag gerust revolutionair genoemd worden. Deze kunststof bloempotten, van Nederlandse oorsprong, blinken uit door hun prachtige, maar vooral natuurlijke uitstraling. De Tutch serie kent zeven designs in vijf verschillende kleuren en kent een aantal extra voordelen.

Zo zijn de potten vederlicht, ze kunnen door weer en wind buiten staan, ze zijn namelijk breekproef. Ook hoef je niet bang te zijn dat de potten verkleuren in de zon of scheuren bij vorst. De Tutch serie van Capi wordt namelijk gemaakt met de meest hoogwaardige grondstoffen die beschikbaar zijn.

Wat dit product zo innovatief maakt, is de opvallende oranje isolatielaag aan de binnenkant van de pot: “door de binnenkant van de pot oranje te maken, geven we de pot een echte Capi look en is deze bijzondere pot onmiskenbaar een merkproduct.”, aldus Capi zelf. Alle bloempotten zijn bovendien dubbelwandig en dit zorgt voor een goede isolerende werking. Zo blijven de wortels van de planten koel in de zomer en hebben ze in de winter minder last van de vorst.

Capi Tutch serie

Buiten én binnen

De moderne en eigenzinnige vormgeving van de Tutch-lijn komt goed tot zijn recht in zowel ieder exterieur als interieur. De Tutch-potten brengen door hun stenen-look, een mooie tijdloze basis aan in uw tuin. Door het combineren van meerdere potten van verschillende designs creëer je gemakkelijk een eigen stijlvolle opstelling.

Wist je dat de Tutch-lijn ook geschikt is voor binnen gebruik? Er zit namelijk geen afwateringsgat in de bodem van de potten en ze zijn waterdicht! Op deze manier kun je dus ook jouw interieur voorzien van je favoriete planten in combinatie met een eigentijdse pot. Indien je een Tutch-pot buiten wilt gebruiken, vergeet dan niet de pot te voorzien van een afwateringsgat. Dit is eenvoudig te maken door in de bodem van de pot een gat te boren.

Tegenwoordig wordt een plantenpot steeds meer binnen gebruikt als design object. Vandaar dat de Tutch een urban uitstraling heeft met een knal oranje binnenkant: een knipoog naar de Nederlandse herkomst.

“Potten met een oranje hart”

Met Capi Tutch brengt Capi Europe de productie van Azië terug naar Nederland. Voor de ontwikkeling van deze collectie is een geheel nieuwe productietechniek ontwikkeld. In de fabriek in Tilburg kan Capi het productieproces nauw volgen, wat het mogelijk maakt om de meest hoogwaardige en kwalitatieve grondstoffen te gebruiken. Belangrijker dan ooit is het verantwoord omgaan met natuurlijke grondstoffen. De Tutch potten zijn van polyethyleen en 100% recyclebaar. Daarnaast is polyethyleen ideaal voor hergebruik, zo zijn oude potten straks de basis voor nieuwe potten.

Capi Tutch opstelling

Ontdek Capi Tutch: een nieuwe techniek, een nieuwe look:

 1. • Made in Holland
 2. • Natuurlijke uitstraling, als steen
 3. • Super lichtgewicht
 4. • Break Bestendig
 5. • Super lichtgewicht
 6. • 10 jaar garantie
 7. • Vorstbestendig
 8. • Uv-bestendig
 9. • Recyclebaar
 10. • Maatschappelijk verantwoord geproduceerd

Tips voor het gebruik van de juiste hoeveelheden potgrond en hydrokorrels

We willen natuurlijk dat de planten zo lang mogelijk meegaan. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid hydrokorrels in combinatie met potgrond gebruikt. Voordat je de pot gaat vullen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het afwateringsgat in de bodem niet verstopt kan raken. Dit kan door gaas op de bodem te leggen. Zo kan het water weglopen en loopt je geen risico dat de pot bij vorst kapot gaat of scheurt.

Vervolgens kun je de pot het beste voor 1/3 met hydrokorrels vullen en voor 2/3 met potgrond. Hydrokorrels zorgen er namelijk voor dat de plant voldoende zuurstof kan blijven opnemen, zelfs als er onderin de pot een laagje water staat.

Daarna vul je de pot verder aan met potgrond. Je kunt ervoor kiezen om een laag hydrokorrels op de potgrond te strooien. Dit heeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de potgrond minder snel uitdroogt.

Wanneer de pot gevuld is, mag u de pot niet meer verschuiven. Door het gewicht van de Hydrokorrels en potgrond zou de pot hierdoor kunnen scheuren.

Plantenbakken vullen

Hopelijk weet je nu de juiste manier van het vullen van jouw plantenbak. Hieronder wat handige links:

 1. Plantenbakken
 2. Hydrokorrels
 3. Potgrond
 4. Kamerplanten
 5. Tuinplanten
Geschreven door: Merel Productspecialist