- Home
- Tuinplanten
- Bloembollen
- Groente en fruit bollen
- Aardpeer (zak van 1 stuk)
- Meerjarig
- Eetbaar
- Milieuvriendelijker dan in plastic pot gekweekte planten
Smakelijke Helianthus tuberosus
De Helianthus tuberosus heeft zowel sierwaarde (de gele bloemen) als een culinaire waarde. De knollen, aardperen, van de Helianthus tuberosus kunnen gegeten worden. Je kan ze koken (15-20 minuten) of in schijfjes bakken. Ze smaken naar artisjok en schorseneer. Bij voorkeur direct na de oogst gebruiken. Sommige beweren dat de smaak van de knollen beter en zoeter word na een periode van vorst. Heerlijke groente die je kan gebruiken bij verschillende gerechten.
Tip: Houd drie keer de hoogte en drie keer de breedte van de bloembol aan voor de juiste plantdiepte en -afstand.
Specificaties
- Planttijd
- Voorjaar
- Winterhard
- Ja
- Bloeiperiode
- Zomerbloeier, Najaarsbloeier
- Standplaats
- Halfschaduw, Zon
- Maximalehoogte
- 60 cm
- Eetbaar
- Ja