Swipe
Krentenboom (Amelanchier arborea 'Robin Hill')
Amelanchier arborea 'Robin Hill'
Krentenboom (Amelanchier arborea 'Robin Hill')
Krentenboom (Amelanchier arborea 'Robin Hill')

Krentenboom 'Robin Hill' Amelanchier arborea 'Robin Hill'

  • vanaf 100 euro gratis bezorgd
  • bestel nu, betaal later
  • bomen direct vanaf de kwekerij
  • snelle levering op afspraak
Stamomtrek en hoogte
- +
169,99
op voorraad
Totaal: 169,99
Verzending binnen 0-5 werkdagen
Plus- en minpunten
  • In de zomer eetbare kleine bessen
  • Grote wolk van witte bloesem
  • Minder bessen dan zijn soortgenoten
De Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een cultivar van een krentenboom met hoge sierwaarde. Door zijn maximale hoogte van 10 meter is deze boom zeer geschikt als blikvanger bij jou in de tuin. Je komt de 'Robin Hill' dan ook veel tegen als park- en laanboom. De 'Robin Hill' kan goed tegen (zee)wind, dus woon je in het kustgebied dan kan deze sierboom ook jou tuin mooi sieren. Daarnaast kan de 'Robin Hill' goed tegen verharding en is zeer geschikt voor het stedelijk gebied.

Met zijn fijne vertakkingen heeft de 'Robin Hill' een mooi wintersilhouet met fijne vertakkingen die opvallend grijs van kleur zijn. Zodra de lente intreedt zullen er donkergroene bladeren, met aan de onderkant een grijsgroene kleur, aan de takken verschijnen. Samen met een grote wolk van witte bloesem. Deze bloemen hebben in eerste instantie een roze kleur en zullen langzaam verkleuren. Hoe warmer de lente, hoe witter de bloemen. De bloemen hangen in grote, losse bloemtrossen aan de takken.

Na een prachtige bloesembloei zullen er eind juli bessen aan de 'Robin Hill' komen. Deze zijn klein, rond en hebben een rode tot zwarte kleur én zijn eetbaar. De 'Robin Hill' zal minder bessen geven dan zijn soortgenoten. Als je de bessen zelf niet opeet, dan zullen er verschillende vogelsoorten op de bessen afkomen. Na een prachtige lente en zomer kun je in de herfst genieten van de bruinrood verkleurde bladeren.

Onze bomen worden na bestelling vers uit de grond gehaald. Direct na ontvangst van uw order neemt onze bomen transporteur contact op voor het maken van een leveringsafspraak.
Lees meer »

Specificaties

Kleur
Goud
Blad winter
Bladverliezend
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
Voorjaarsbloeier
Wintergroen
Nee
Standplaats
Halfschaduw, Zon
Maximalehoogte
10 meter
Bloemkleur
Wit
Bloemen
Ja
Vruchtdragend
Ja
Groeisnelheid
Gemiddeld
Vorm
Hoogstam
Herfstverkleuring
Bruin, Rood
Meer specificaties »
Niet gevonden wat je zoekt?
Of gewoon een vraag?

Vraag het Wouter of zijn collega's!

Strelitiza Nicolai met Wouter